Wie is Lotte?

Osteopaat Lotte

Mijn naam is Lotte van Boxtel. De inspiratie voor mijn werk als osteopaat komt uit een passie voor gezond bewegen. Ik onderzoek de bewegingsruimte van mijn eigen lijf en psyche binnen verschillende disciplines, waaronder partneracrobatiek, dans, yoga, sportklimmen en meditatie. Als osteopaat probeer ik ook mijn cliënten te helpen om hun fysieke en mentale bewegingsvrijheid te vergroten. Je lichaam vormt een fysieke eenheid waarbinnen alle anatomische en fysiologische elementen met elkaar samenwerken. Ieder mens maakt vanaf de bevruchting tot het heden een eigen ontwikkeling door. Hierdoor is elk lijf uniek. Ik bekijk een lichamelijke klacht in relatie tot de fysieke samenhang binnen jouw lichaam, en plaats dit ook in de context van de andere aspecten van jouw menszijn, zoals voeding, psychologie, passies en dagelijkse activiteiten. Je kunt voor een behandeling naar een osteopaat gaan als je klachten hebt, maar ook om de gezondheid die je nu hebt te behouden en klachten te voorkomen.

Na de afronding van mijn bachelor in de psychobiologie heb ik de zesjarige osteopathie-opleiding gevolgd aan het College Sutherland in Amsterdam. In 2022 ben afgestudeerd met een thesis over embryologie. Wat mij bijzonder intrigeert zijn de snelle en krachtige ontwikkelingen van het vrouwelijke lichaam rondom vruchtbaarheid, zwangerschap, bevalling en de herstelfase na een bevalling. Ik wil me hier graag verder in verdiepen en volg vanaf najaar 2024 de parttime opleiding Osteopathy in Women’s Health.

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je telefonisch (06-33011674) of per mail (lotte@osteopathieeric.nl) contact opnemen.

Via de online agenda kun je ook zelf een afspraak inplannen.

Vanuit het Nederlands Register Osteopatie (NRO), Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF) en de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) wordt verwacht dat elke osteopaat die geregistreerd staat in Nederland, voldoende accreditatiepunten haalt door middel van bij- en nascholing.
Hieronder vindt u een opsomming van de gevolgde cursussen die Lotte tot nu toe gevolgd heeft.

Na- en bijscholingscursussen
  • Snijzaalpracticum – Onderste ledemaat, Heidelberg (Duitsland), augustus 2018
  • Osteopathie Congres over Fascia – Scheveningen, januari 2020
  • Snijzaalpracticum – Bovenste ledemaat, Heidelberg (Duitsland), augustus 2022
  • Traumatologie in de sport osteopathie – Rijen, maart 2023
  • Posturologie: diafragmata en de osteopathische integratie – Amsterdam,
    november 2023 (module 1)/februari 2024 (module 2)
  • Embryo in beweging, het embryo in ons (Jaap van der Wal) – Rijen, november 2023
  • Osteopathie in Women’s Health – Rijen, september 2024 – september 2025
Opleidingen
  • Opleiding Osteopathie aan het College Sutherland – Amsterdam, 2022

 

 

Werkervaring
  • Osteopaat bij B-Balanced – Edam – 2022

Lotte

Lotte van Boxtel, osteopaat D.O.-MRO

Osteopaat D.O.-M.R.O. in Amsterdam Noord
Woensdag en Donderdag aanwezig

Pin It on Pinterest