Osteopathie bij sporters

Eric heeft zelf tien jaar wedstrijden geroeid op nationaal en internationaal niveau bij Amsterdamse Studenten Roeivereniging Nereus en bij de Nederlandse Roeibond.
Hij weet hoe belangrijk het is om klachtenvrij en pijnvrij een topprestatie te kunnen leveren. Momenteel is Eric vooral actief in andere sporten zoals hardlopen, wielrennen, mountainbiken en zwemmen.

Katerina heeft vele jaren gewerkt als danseres en dansdocente op nationaal en internationaal niveau. Daar is haar interesse gewekt in de werking van het menselijk lichaam en het aanpassingsvermogen hiervan.

Lotte werkt naast haar werk als osteopaat ook als instructeur in de klimhal en in haar vrije tijd beoefent ze acrobatiek. Zij weet ook als geen ander hoe je goed voor je lichaam moet zorgen als je (top)sport beoefend. 

Sporten is bewegen
Als sporter wilt u dat uw lichaam optimaal en vrij kan bewegen, of dit nu hockey, tennis, voetballen, roeien, golfen of wielrennen is. Sporten is bewegen.
Om klachtenvrij te kunnen sporten is het van belang dat alle bewegingspatronen (algemeen en specifiek) die hierbij worden gebruikt optimaal verlopen. Om zulke bewegingen die bij een topprestatie komen kijken goed te laten verlopen is het van belang dat het lichaam in een goede balans functioneert, zowel fysiek als mentaal. Daarom moet er voldoende souplesse zijn van spieren, gewrichten en de wervelkolom. Daarnaast is een goede bewegingsvrijheid van de buikorganen en middenrif ook van belang omdat deze van invloed kunnen zijn op de bewegingen.

Een voorbeeld: vaak ligt de oorzaak van rugklachten bij fietsen in een verstoorde mobiliteit van de heup, dat weer voortkomt uit een verminderde beweeglijkheid van de organen van de onderbuik. Hierdoor moet de heup naar buiten uitwijken tijdens de opwaartse beweging van het trappen. Dit heeft vervolgens een overbelastend effect op het bekken en de lage rug, met klachten tot gevolg.

Een blessure ontstaat vaak doordat sporters doorlopen met een blokkade in de bewegingspatronen. Hierdoor ontstaan er compensatoire bewegingen, waardoor de bewegingen niet meer op de juiste manier worden uitgevoerd. Het gevolg kan zijn dat er overbelasting ontstaat in de bewegingsketen die kan leiden tot aanhoudende pijnklachten.
Veel sporters hebben baat bij een preventieve osteopathische behandeling. Daarnaast werkt osteopathie ook erg goed bij klachten die al langer bestaan of steeds terugkerende klachten.

Wij kijken graag samen met u naar de verschillende bewegingspatronen die komen kijken bij het beoefenen van uw sport. En waar u, wellicht nog onbewust, beperkingen ervaart.
Door eventuele blokkades in deze bewegingspatronen te behandelen krijgt u meer bewegingsvrijheid. Hierdoor beperkt u de kans dat in de toekomst overbelasting(en) en blessures ontstaan. Daarnaast bevordert het ook de sportprestatie en dat is waar een sporter het voor doet!!!

Contact met ons
Woont u in de regio van Amsterdam, Amsterdam-noord, Landsmeer, Zaandam, Edam, Monickendam en loopt al langere tijd rond met lichamelijke klachten als gevolg uw sportactiviteiten of wilt preventief onderzocht en/of behandeld worden?
Bent u benieuwd of wij van Osteopathie De Wingerd u kunnen helpen met uw sport gerelateerde klachten?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Eric of Katerina of Lotte.
U kunt dan ook een afspraak maken voor een gratis kennismakingsconsult

Dit kennismakingsconsult duurt ongeveer 15 minuten en is gratis en geheel vrijblijvend. Het is bedoeld om u en uw kind kennis te laten maken met osteopathie.
Tijdens dit consult kunt u vragen stellen over wat we doen en aangeven welke klachten uw kind heeft. Wij voeren een kort onderzoek uit (er vindt geen behandeling plaats) en laten u weten of wij uw kind zinvol kunnen behandelen. Vervolgens beslist u of u een afspraak wilt maken voor een volledig consult.

U kunt ook tijdens het gratis telefonisch spreekuur (van maandag t/m donderdag tussen 12:00-13:00) bellen voor meer informatie: 06 – 24 94 7347.

Osteopathie bij sporters

sporten = bewegen

bewegen = Osteopathie!